Kärlek · Lyssna · Tro · Vilja

Barnen

Mina barn, mina fyra prinsessor.
Så olika, ibland så lika.
Min första fina:
Nu vuxen, klok, vacker, diplomatisk, säker och intelligent på så många plan. Tyst envis och tjurig, en gourmet och finälskare.
Min andra fina:
Som flyger ut i universum, vill tro på lätta lösningar utan minsta egen ansträngning. Den egenskapen gör dig vacker, för det gör att du tror på möjligheter. Ett rörligt intellekt med så mkt spännvidd att världen blir ogripbar ibland. Du kommer nå den. På dina villkor. För du är tyst envis och stolt som få.
Min tredje fina:
Den empatiske, spröda och vackra segergudinnan som vill kontrollera allt. Du min lilla fina flicka, försöker jag få att släppa lite av din kontroll. ”Mamma jag älskar dig, men mest älskar jag mig själv”.
Du är på god väg. Använd din styrka, du äger den.
Du är envis och tjurig, precis som syster ett. Det tar dig dit du vill.
Min lilla och sista finska flicka:
Du kom som en envis vacker åsna. Sa nej som första ord och därefter mamma. Stolt som få, starkare än andra och samtidigt blyg. Du blev min avbild. Du lyssnar när folk tror att du inte hör. Du vill förstå allt, genast. Just du verkar ha en förmåga att lära dig allt direkt, förstå sammanhang, på gott och ont. Jag ska skydda din styrka. Ge dig tro.
Precis som jag har försökt skydda och värna om mina döttrars styrkor genom åren.
Ni kan allt.
Allt går.
Jag älskar er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s