Tålamod · Tid

Tid är tålamod

Jag har inte skrivit på ett tag.
Har inte haft tid, ork eller lust.
Har däremot tänkt mkt på tiden och tålamod.
Hur jag använder mig av det.
Vad det blir av tiden.
Hur mkt den är värd.
Vad jag gör av just min tid.
Sannolikt är min tid dyrbar för en del, lättköpt för en del, värdelös för de som inte vill ha den.
Min tid är dyrbar för mina barn, säkert ovärderlig på många sätt.
Lättköpt av Landstinget som kräver ovärderlig kompetens och ansvar för lättköpta pengar. Parkeringsvakten håller nog för all del med.
Värdelös för alla andra som inte kan spegla sig i mig, få ngt dom behöver av mig utan att ge tillbaka.
Då är tålamod allt.
Jag har lärt mig tålamod, inte som orka med bilköer, orättvisor och idiotism, utan att envist vara jag mitt i allt.
Inte dras med i jakten på att lyckan är en fin fasad med tillhörande swimmingpool, eller 25 olika nyanser av färg i håret, botoxläppar, gummituttar, supertitlar, värstingbilar, hängapåcoolaställen, bästa matlagningstipset, finaste kläderna, litebättreänallaandra och orka lyfta 300kg på en skivstång.
Jag kan säkert vara ganska noga med att poängtera med hur värdelös sådan tid är för mig, särskilt för dom som med makalöst tålamod hänger sig åt detta.
Det är en fin balans tycker jag, vi slutar då ganska omedelbart att tala med varandra och min tid kan ägnas åt det som är viktigare för mig.
Jag är tydlig säger många, för rak säger en del, provocerande säger några få, samma klick säger säkert också osocial.
Jag älskar att vara osocial bland människor som bara vill spegla sig. Antingen så svarar jag utan chans till motfråga. -åh vad fint hår du har, jag själv var till frissan och fick håret fixat. Jag; tack.
-din jacka liknar min, var har du köpt din? Jag; kommer inte ihåg.
-kan vi boka in en tid så att jag kan visa mina produkter? Jag, nej alt. jag hör av mig.
-det vore bra om du kunde vara med på fler möten. Jag; nej.
-tycker inte du att hon är lite speciell när hon absolut måste göra på det sättet? Jag; fråga henne.
Tror du att du kan säga till mig vad som är rätt och fel, (en man hotat sin sambo). Jag; ja jag gjorde det precis.
Samtidigt så kan jag om det är ngt jag vill lägga tid på vara sprudlande social, då vill jag lyfta motpartens spegel till ett panorama fönster för att alla ska se vilka toppen människor dom är, ffa dom själva.
Jag vill visa dom regnbågar, enhörningar, oxar, elefanter, solar, månar, träd och hav, allt dom kan vara och det jag ser att dom ger och är, oftast utan bekräftelsebehov eller inte visar av rädsla för att få på käften av dom som bara ser fasader.

Tålamod är en fiskares bäste vän.
Tid är aldrig pengar.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s