Okategoriserade

Vilse i Pannkakan

Vilse i pannkakan.
Från Wikipedia,
”Programmet Vilse i pannkakan handlar om en pojke som inte vill äta upp sin pannkaka. Istället börjar pojken fantisera om de varelser som kan tänkas leva på och inuti den nu jättelika pannkakan. Vilse i pannkakan är en form av modellteater eller dockteater där pannkakan utgör den primära scenen. Den allvarliga och fantasifulla surrealismen är tämligen typisk för Westerbergs form av drama.”

Jag var 7 år när det sändes.
Det var djupt fascinerande men också väldigt jättekonstigt.
När jag var 7 år så var jag ensammare än ngn borde ha varit, jag tog hand om mina syskon (4 och 5år), och försökte hålla rätt på min mor, (26 år).
Jag fick vara prinsessan i en klassuppsättning för att jag hade långt blont hår och blåa ögon.
Jag gick tidigt på morgonen innan skolstart till dagis med syskon, genom hela staden, var rädd att gå fel och för att ingjuta mod i mig och syskon sjöng jag ; vi komma, vi komma från pepparkakeland, på vägen vi vandrat tillsammans hand i hand.
Jag hittade på att det låg nedgrävda skatter längs vägen, för att hålla fokus, och för att jag skulle hinna tillbaka till min skola.
Jag är bra på att hålla i handen.
Mina syskon tyckte att vilse i pannkakan var läskig, men jag tänkte att den världen ändå förklarade en sjuk värld.
Även om ingen pratade om den, eller förklarade den.

Jag undrande mkt över vad som var verkligt.
Det man såg, eller det man kände.

Jag gillar inte pannkakor, men är bäst på att göra dom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s